top of page

Nuša Podvornik

mag. Nuša Podvornik, univ. dipl. psih., terapevtka medicinske hipnoze, kognitivno-vedenjska terapevtka pod supervizijo

Študirala sem psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V času dodiplomskega študija sem znanje v okviru evropske študijske izmenjave pridobivala v tujini, in sicer na Facultad de la Laguna, Tenerife, Španija. Po zaključenem dodiplomskem študiju sem akademsko pot nadaljevala z znanstvenim podiplomskim študijem s področja klinične psihologije in ga leta 2012 uspešno zaključila z zagovorom magistrskega dela, v katerem sem se posvetila obravnavi depresivnosti in anksioznosti žensk v času nosečnosti. 

Ves čas sem se kontinuirano izobraževala. Zaključila sem Praktikum II iz vedenjskih in kognitivnih terapij v okviru Društva za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije, kjer sem trenutno vključena v supervizijsko stopnjo izobraževanja. Sem v procesu izobraževanja s področja globinske psihoterapije travme. V letu 2012 sem pridobila naziv terapevtka medicinske hipnoze (Društvo za medicinsko hipnozo Slovenije, prof. Marjan Pajntar). Prejela sem certifikat Evropskega združenja psihologov EuroPsy s področja psihologije izobraževanja, ki klientom zagotavlja ustrezno izobrazbo, strokovno kompetentnost in etično ravnanje psihologa.

   

Zaposlena sem na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer opravljam svetovalno delo ter razvijam pristope mentalne priprave glasbenikov ter plesalcev na nastope. Na Višji baletni šoli predavam predmet Psihologija osebnosti, učenja in plesa. S Centrom za psihodiagnostična sredstva sem sodelovala pri izvedbi nekaterih razvojnih projektov. V okviru Društva za medicinsko hipnozo sem sodelovala pri pripravi in izvedbi izobraževanja na temo uporabe hipnoze v ginekologiji in porodništvu. Vodila sem več tečajev avtogenega treninga ter drugih sprostitvenih tehnik, tako individualnih kot skupinskih.       

 

V okviru Inštituta Satori izvajam kognitivno-vedenjsko terapijo pod redno supervizijo, medicinsko hipnozo ter izvajam delavnice oz. tečaje sprostitvenih tehnik.

 

Sem članica Društva za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije, Društva psihologov Slovenije ter Društva za medicinsko hipnozo Slovenije.

 

Pomemben del moje življenjske poti je osebnostna rast, ki jo živim z vključevanjem v redna strokovna izobraževanja, s kontinuirano supervizijo in delom na sebi. V prostem času se posvečam jogi, branju, nadvse uživam v umetnosti in stiku z naravo. Sem mama dvema otrokoma.

 


Kontakt:
E - naslov: 
nusa.podvornik@institutsatori.si
Telefon: 031 602 011

 

Izvaja:

Kognitivno - vedenjska terapija za mladostnike in odrasle (področja uporabe: anksioznost in napadi panike, fobije, obsesivno-kompulzivna motnja, depresija, problemi, povezani s težavami v učenju, sindrom kronične utrujenosti, itd.)

Medicinska hipnoza (področja uporabe: soočanje s stresom in anksioznostjo, priprava na nastope, lajšanje bolečine, itd.)

Avtogeni trening

Druge sprostitvene tehnike

bottom of page